Slovenija

Prodaja se negliže predsednikove 'ljubice'

STA / S.R.
25. 6. 2013, 08.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nekdanja soproga nekdanjega ljubimca nekdanje slavne pripravnice v Beli hiši, se je odločila, da bo tudi sama poskušala iztržiti nekaj iz najbolj slavnega predsedniškega spolnega škandala v zgodovini ZDA in sicer s prodajo osebnih in celo intimnih predmetov Monice Lewinsky.

Reuters
Prodajajo se osebni predmeti Monice Lewinsky.

Na prodaj je med drugim črni negliže, svilena bluza, jakne in hlače, kakor tudi nekaj pisem. Med njimi je pisna čestitka predsednika ZDA Billa Clintona Andyju Bleilerju za njegov rojstni dan februarja 1996. Bleiler je bil inštruktor za dramo Monice Lewinsky, ko je bila še v srednji šoli, od leta 1992 naprej pa sta bila par.

Torej v času, ko je Monica Lewinsky kratkočasila najmočnejšega moža na svetu s spolnimi uslugami v Ovalni pisarni Bele hiše. Za delitev ljubimke s predsednikom je Bleiler potem od njega dobil čestitko za rojstni dan. Kot kaže sta Lewinskyjeva in Bleiler ostala prijatelja, saj je slavna pripravnica podarila nekaj kosov obleke Bleilerjevi kasnejši soprogi Kate.

Ta poroka ni vzdržala dolgo časa in Kate Bleiler se danes piše Kate Nason. Po slovesu od Bleilerja je Kate odnesla s seboj oblačila in nekaj pisem, ki jih sedaj skuša prodati na spletni avkciji hiše Nate D Sanders, ki opravlja tovrstne prodaje za slavne iz Los Angelesa.

Med pismi je tudi eno, ki ga je Lewinskyjeva poslala Bleilerju. V ovojnico je priložila tudi prstan.

Spolno razmerje s pripravnico je Clintona skoraj stalo predsedniškega položaja. Posebni preiskovalec Ken Starr, ki je ostal praznih rok pri preiskovanju vseh mogočih teorij zarote glede Clintona in prve dame Hillary Clinton, je prišel do informacije, da je Clinton lagal pod prisego, ko je zanikal spolno razmerje z Lewinskyjevo.

Republikanska večina v predstavniškem domu je decembra 1998 potrdila obtožnico za odstavitev ali impeachment, ki pa je v senatu z demokratsko večino propadla v začetku leta 1999. Ceno artiklov, ki so na prodaj, bo morda povišalo tudi dejstvo, da so šli skozi prste Starrovih preiskovalcev.