Črna kronika

V prometni nesreči umrl 27-letni voznik

STA / S.R.
25. 6. 2013, 08.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V ponedeljek ob 22. uri se je na lokalni cesti Muta-Sveti Primož nad Muto v občini Muta zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 27-letni voznik, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Dolenjski list

27-letni voznik osebnega avtomobila je med vožnjo po omenjeni lokalni cesti zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in pred preglednim desnim ovinkom zapeljal na desno bankino in trčil v drevo. Po trku se je vozilo večkrat prevrnilo po brežini pod desnim robom ceste. Med prevračanjem vozila je voznik padel iz vozila ter obtičal pod desnim bokom vozila. Pri tem je utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl.

Prometna nesreča s smrtnim izidom se je zgodila tudi na lokalni cesti Vrhnika-Podlipa v ponedeljek ob 11.15. 61-letni voznik osebnega avtomobila Renault clio, je med vožnjo po lokalni cesti od naselja Podlipa proti naselju Vrhnika, v levem ovinku zapeljal izven vozišča, nakar se je vozilo prevrnilo na streho, pri tem pa je voznik padel iz vozila. Zaradi hudih poškodb je bil mrtev na kraju nesreče.

Prav tako je danes ponoči izgubila življenje oseba v prometni nesreči na štajerski avtocesti med Slovensko Bistrico in počivališčem Tepanje.

Sicer pa so policisti v ponedeljek obravnavali 117 prometnih nesreč, v katerih so tri osebe umrle, en je bil poškodovan huje, v 14 prometnih nesrečah pa lažje. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 58 kršitev javnega reda in miru ter 149 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 34-krat posredovali na javnih krajih in 24-krat v zasebnih prostorih. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 82 tatvin, 28 vlomov, 21 poškodovanj tuje stvari, pet ponarejanj denarja, štiri kazniva dejanja nasilja v družini, tri drzne tatvine, dve ponarejanji listin in ropa ter po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in povzročitve telesne poškodbe.