Slovenija

Na cestah ni večjih posebnosti

STA / S.R.
25. 6. 2013, 08.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče zaprta štajerska avtocesta med priključkom Slovenska Bistrica-jug in cestninsko postajo Tepanje proti Ljubljani.

Dolenjski list

Obvoz je urejen preko Slovenske Bistrice jug. Med 10. in 11. uro bo zaradi tekaške prireditve zaprta cesta Kranjska Gora-Vršič. Na mejnih prehodih ni posebnosti. Do 21. ure velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad sedem ton in pol.

Zarad preurejanja cestninske postaje je oviran promet v obe strani na štajerski avtocesti na cestninski postajo Tepanje in med Vranskim in Šentrupertom zaradi zapiranja intervencijskega prehoda.

Zaradi zapiranja intervencijskega prehoda je oviran promet med Vranskim in Šetrupertom.

Zaprt je prehitevalni pas na primorski avtocesti med počivališčem Risnik in priključkom Kozina v smeri Kopra.

Predvidoma med torkom in 25. avgustom bo zaradi ureditve obcestnih jarkov in sanacije vozišča popolna zapora Ižanske ceste (Ig-Ljubljana). Obvoz bo čez Škofljico ali po lokalni cesti čez Črno vas.

Do 7. septembra bo po uredbi avstrijskega ministrstva za promet v predoru Karavanke vsako soboto med 8. in 14. uro prepovedan promet za tovorna vozila nad sedem ton in pol.

Med 29. junijem in 8. septembrom bo v Sloveniji veljala omejitev prometa za tovorna vozila nad sedem ton in pol tudi ob sobotah med 8. in 13. uro, na primorskih cestah pa med 6. in 16. uro.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si