Slovenija

Mladenič v torbi tovoril kokain

STA/M.J.
18. 6. 2013, 12.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Izolski policisti so prejšnji teden pri nadzoru mestnih ulic 23-letniku zasegli slabih 15 gramov kokaina in 3000 evrov gotovine.

Policija.si

Ker je obstajal sum, da bo uničil sledi kaznivega dejanja, so mladeniču odredili pridržanje in na podlagi sodne odredbe opravili hišno preiskavo, a droge niso našli. Zoper 23-letnika bo policija podala kazensko ovadbo. Izolska policista sta v petek zvečer med nadzorom mestnih ulic v vzvratnem ogledalu službenega vozila opazila mlajšega moškega, ki je, takoj ko je opazil policijsko vozilo, s skuterjem sunkovito zavil desno v drugo ulico. Policista sta odšla za njim, med postopkom ugotavljanja identitete pa je moški odprl športno torbo in policistu izročil osebno izkaznico, pri tem pa je policist v njegovi torbi opazil večjo pvc vrečko, v kateri je bila bela prašnata snov, so danes sporočili s koprske policijske uprave.

23-letnik je na poziv policista izročil vrečko, pri tem pa tudi sam povedal, da naj bi šlo za 15 gramov kokaina. Policista sta mu zasegla vrečko in še 3000 evrov gotovine. Opravljen preliminarni test je potrdil, da je bilo v vrečki 14,91 grama kokaina.

Zaradi obstoja utemeljenih razlogov za sum, da je storil kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami in ker je obstajala upravičena bojazen, da bo uničil sledove kaznivega dejanja, so policisti 23-mladeniču odredili pridržanje.

Na podlagi odredbe pristojnega sodišča so policisti pri njem opravili tudi hišno preiskavo, kjer pa droge niso našli. Zoper moškega bodo sicer podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo, so še sporočili s policije.