Slovenija

Unicredit prejela naziv najboljša banka v Sloveniji

STA/M.J.
13. 6. 2013, 17.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Članice skupine Unicredit v Bolgariji, na Hrvaškem, v Italiji, na Slovaškem in v Sloveniji so po izboru revije EMEA Finance najboljše banke v omenjenih šestih državah.

Revija je nagrade za dosežke evropskih bank podelila peto leto zapored, Unicredit banka Slovenija pa jo je prejela tretjič.Metodologija ocenjevanja vsebuje oceno dosežkov posamezne banke v preteklem letu ter podatkov o trgih, na katerih deluje. Ocenjevalci pregledajo paleto dejavnikov, ki vplivajo na uvrstitev banke, med njimi prihodke, dobiček, rast tržnega deleža, rast kreditov in depozitov ter v primeru investicijskih bank tudi pomembne posle, so danes sporočili iz Unicredita.

Urednik revije EMEA Finance Christopher Moore je izpostavil, da gre Slovenija skozi težko obdobje, saj je še vedno v recesiji, naslovnice medijev o splošnem gospodarskem položaju države in njeni kreditni sposobnosti pa ne pomagajo pri hitrejšem okrevanju. Medtem ko se je obseg depozitov na slovenskem trgu lani zmanjšal, pa je Unicredit banka Slovenija nadaljevala dobičkonosno poslovanje ter povečala obseg depozitov strank za 30 odstotkov.