Svet

Paznice naj bi se znašale nad Hildo Tovšak

MS
13. 6. 2013, 17.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po zadnjih podatkih naj bi bila najbolj znana in najverjetneje tudi najbolj osovražena slovenska zapornica Hilda Tovšak psihično in fizično povsem na tleh.

srce-me povezuje.si Radio Aktual, mp.gov.si
Dopisovala naj bi si z Gorenakom, Pličaničem in Virantom.

Zaradi slabega zdravstvenega stanja je tako tudi včeraj ni bilo na obravnavo v zvezi z domnevnim oškodovanjem Rimskih term.

Da je Tovšakova precej uničena, pritrjujejo tudi naši viri iz ženskega zapora na Igu, kjer nekdanja direktorica Vegrada prestaja zaporno kazen v zadevi Čista lopata.

srce-me povezuje.si Radio Aktual, mp.gov.si
Ženski zapor na Igu

K temu naj bi precej pripomogle tudi tamkajšnje paznice, ki naj bi bile do Tovšakove še posebej grobe in stroge. Tudi zaradi tega naj bi Tovšakova zavračala hrano in pijačo, zaradi česar naj bi močno shujšala.

Pobralo jo je vsaj za 10 kilogramov.

»Pobralo jo je vsaj za 10 kilogramov,« zatrjuje naš vir in doda, da je Tovšakova gladovno stavko prekinila, ker so ji za kazen prepovedali prejemanje pošte.

srce-me povezuje.si Radio Aktual, mp.gov.si
Vinko Gorenak

Tovšakova naj bi si namreč dopisovala z nekdanjim notranjim ministrom Vinkom Gorenakom, pravosodnim ministrom Senkom Pličaničem in sedanjim notranjim ministrom Gregorjem Virantom.

srce-me povezuje.si Radio Aktual, mp.gov.si
Gregor Virant

Vsebina dopisovanja našemu viru ni znana, je pa po njegovem morda povezana s tem, da naj bi Tovšakova že 'kovala maščevanje' v obliki kazenskih ovadb.

Kateri politiki in gospodarstveniki se torej najbolj bojijo maščevanja nekdaj ene najuspešnejših slovenskih menedžerk? Kako pa se slednja sicer počuti za rešetkami? Kot pojasnjuje naš vir, se Tovšakova razmeroma veliko ukvarja s športom, predvsem z odbojko, dela tudi trebušnjake in se sprehaja 'v krogu' na zaporniškem dvorišču.

Do ostalih zapornic goji distanco.

Čeprav je hrano pred časom zavračala, naj bi bila sicer z zaporniškim menijem zadovoljna, malo bolj naj bi se pritoževala le nad zastarelim pohištvom.

Do ostalih zapornic naj bi gojila precejšnjo distanco, stike naj bi imela le z dvema. Ena od njih naj bi bila Marija Kamenik, ki bo zaradi prometa s heroinom za zapahi sedem let in osem mesecev.