Slovenija

Kaj o obtožbah meni Milan Kučan?

STA / A.M.
5. 6. 2013, 20.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Izjava prvaka SDS Janeza Janše, ki je v odzivu na današnjo obsodbo v zadevi Patria dejal, da je bila sodba napisana vnaprej, v političnih Murglah in s strani znanih avtorjev, po besedah nekdanjega predsednika republike Milana Kučana ni vredna komentarja.

Mediaspeed

"Moje stališče je vedno bilo, da je treba spoštovati odločbe sodišč in ne vidim razloga, zakaj bi to stališče spreminjal," je dejal Kučan.

Ob tem je poudaril, da so državni funkcionarji še posebej dolžni varovati in utrjevati avtoriteto državnih institucij, med katere spada tudi pravosodje. "Pravosodje v pravni državi, med katere štejem tudi Slovenijo, ima mehanizme, z uporabo katerih se lahko popravijo napake v postopkih pred prvostopenjskimi in drugostopenjskimi sodišči. Verjamem, da bodo današnji obsojenci te mehanizme tudi uporabili," je še dejal v kratkem odzivu.

Ljubljansko okrajno sodišče je namreč danes vse tri obtožene v zadevi Patria, predsednika SDS Janšo, lastnika Rotisa Ivana Črnkoviča in brigadirja Toneta Krkoviča spoznalo za krive kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa finskih oklepnikov. Sodba ni pravnomočna.