Slovenija

Pobarvani kesoni za lepše mesto

Gabrijel Toplak
31. 5. 2013, 20.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kreativno delo otrok s humanitarno noto bo v prihodnjih tednih na ogled na različnih lokacijah po Mariboru

Petra Hercog
Barvni kesoni za lepši Maribor: Barvanja posod za zbiranje mešanih komunalnih odpadkov so se lotili učenci osnovnih šol Ludvika Pliberška, Tabor I, Leona Štuklja in Gustava Šiliha.

Na Trgu svobode v Mariboru je potekala zaključna prireditev ekološkega projekta Barviti kesoni za prijaznejši Maribor. V projektu so sodelovale štiri osnovne šole (Ludvika Pliberška, Tabor I, Leona Štuklja in Gustava Šiliha), učenci pa so barvali posode za zbiranje mešanih komunalnih odpadkov.

Pomočnica direktorja Snage Irena Bartok je dejala, da so v podjetju prepričani, če že mlade generacije razmišljajo o ravnanju z odpadki. Projekt pa je imel tudi humanitarno noto, saj so učenke in učenci ustvarjali z dvojim namenom. Predsednica Rotary Kluba Maribor Park dr. Andreja Sinkovič je povedala: »Naše društvo je zbralo 3.200 evrov, ki smo jih enakovredno razdelili med sodelujoče šole, s tem pa omogočili, da se bodo tudi socialno šibki otroci lahko vključevali v izobraževalni proces pri tistih dejavnostih, ki so povezane z dodatnimi stroški za starše.« Vsaka od sodelujočih šol je prejela simbolični ček za 800 evrov.

V kulturnem programu so nastopili učenke in učenci sodelujočih osnovnih šol. Iz Ludvika Pliberška so se predstavili z učenko Niko, ki je igrala na klarinet, in igrico igrico, s katero so na kreativen način povezali preteklost s sedanjostjo ter se zavrteli v plesni točki. Osnovni šoli Tabor I. in Leona Štuklja sta se predstavili s plesno točko, prav posebno točko pa so izvedli učenke in učenci Osnovne šole Gustava Šiliha, ki so pokazali ples na vozičkih. Sicer pa bo Snaga v prihodnjih tednih vse pobarvane posode namestila na različnih lokacijah po Mariboru, s čemer bo kreativno delo otrok zares poskrbelo za prijaznejši videz našega mesta.