Slovenija

Rop trgovine v Breznici pri Žirovnici

STA / A.M.
31. 5. 2013, 18.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Neznani moški je popoldne oropal trgovino v Breznici pri Žirovnici. Jeseniški policisti so bili namreč okoli 16.30 obveščeni, da je neznani storilec vstopil v trgovino in od zaposlenih z grožnjo zahteval denar, potem pa je kraj zapustil.

Dolenjski list

Policisti so že ugotovili, da si je storilec protipravno pridobil majhno premoženjsko korist. Sicer pa obvestila o kaznivem dejanju še zbirajo. Ob tem pa prosijo vse, ki bi kar koli vedeli o ropu oz. o storilcu, naj to čim prej sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali pa pokličejo na interventno številko 113 oz. na anonimni telefon 080 1200, ki klicatelju zagotavlja popolno anonimnost.

To je sicer že tretji rop danes. Moški, prav tako visok okoli 180 centimetrov, je danes oropal banko na Jesenicah. Dopoldne pa je moški oropal pošto v Kopru.

Gorenjski policisti sicer žrtve ropa opozarjajo, da je ob morebitnem ropu treba ravnati premišljeno, saj je "človeško življenje vredno več kot gotovina". Žrtvam na PU Kranj obenem svetujejo, da storilca med ropom ne izzivajo z nepotrebnimi gibi, kretnjami in vpitjem. Pozorno naj ga poslušajo in izvršijo naj njegove ukaze. Ob tem pa naj si poskušajo zapomniti njegove osebne značilnosti, kot so zunanji videz, postava, starost, obleka, izrečene besede, naglas in narečje.

Po ropu pa naj opazujejo, kam je storilec pobegnil in s kakšnim prevoznim sredstvom. Prav tako naj si skušajo zapomniti ali zabeležiti registrsko številko, barvo in tip vozila. S klici na pomoč naj na rop opozorijo še mimoidoče, takoj pa naj pokličejo na interventno številko policije 113.

Mesta kaznivega dejanja naj žrtve do prihoda policije ne spreminjajo, saj bodo sledi, ki jih je pustil storilec, pripomogle k izsleditvi in prijetju.

Pomagajo lahko tudi tisti, ki so bili priča dogodku, zato jih policija prosi, naj vedno počakajo do prihoda policistov in jim posredujejo informacije, ki bi bile lahko pomembne za preiskavo kaznivega dejanja. Vedno pa informacije lahko posredujejo vsaki policijski postaji ali pa pokličejo na številko 113 oziroma na anonimni telefon 080 1200, so še zapisali na PU Kranj.