Slovenija

Za vikend malenkost boljše vreme

STA / S.R.
31. 5. 2013, 16.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Popoldne bo oblačno, občasno bo še deževalo. Temperature bodo od osem do 13, na Primorskem in v vzhodni Sloveniji do 16 stopinj Celzija.

Reuters

Ponoči bo dež postopno ponehal, zjutraj se bo od severa delno zjasnilo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo deloma jasno z občasno povečano kopasto oblačnostjo. Popoldne bo nastala kakšna ploha, na zahodu lahko tudi nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od štiri do devet, na Primorskem okoli 11, najvišje dnevne od 15 do 20 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Pretežno oblačno bo. Občasno bo deževalo, ob Jadranu bodo tudi posamezne nevihte. Jutri bo prevladovalo spremenljivo oblačno vreme. Pojavljale se bodo krajevne plohe, ob Jadranu in v sosednjih pokrajinah Italije tudi posamezne nevihte.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je obsežno ciklonsko območje. V višinah priteka k nam vlažen in hladen zrak.

Obeti: V noči na nedeljo bo marsikje spet deževalo, v nedeljo pa bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami. Ponekod bo pihal severni veter. V ponedeljek bo dokaj sončno in nekoliko topleje. Več oblačnosti bo le na severovzhodu države.