Slovenija

Zloglasna Lipa spet odpira vrata

M.R.
28. 5. 2013, 09.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po osmih letih vrata spet odpira razvpita diskoteka v Spodnjih Pirničah, pred katero so decembra 2005 umrle še ne polnoletne Katarina, Natalija in Anja.

Svet24, Interpol

Takratni lastnik in glavni krivec za tragedijo Robert Tomas Zavašnik je že od leta 2009, ko bi moral za pet let v keho, na begu, v Umagu pa naj bi nemoteno posloval prek svojega podjetja Zavašnik, d. o. o., ki ga je sicer ustanovil več let pred tragičnim dogodkom.

In če Zavašnika roka pravice ne ujame do prihodnjega leta, se bo kot svoboden človek lahko poslov spet lotil tudi v Sloveniji. Lahko prav na 'kraju zločina'. Družina Zavašnik je Lipo poskušala odpreti že večkrat po tragediji, vendar inšpekcijske službe nikoli niso dale 'zelene luči' za to. Septembra lani pa je Francu Zavašniku, očetu ubežnika, uspelo pridobiti gradbeno dovoljenje, aprila letos pa še obratovalno dovoljenje za gostinski objekt. Milena Zavašnik, mati ubežnika, si zdaj prizadeva za podaljšan obratovalni čas med vikendi, in sicer do pete ure zjutraj. 23. maja so na občini Medvode prejeli dopolnjeno vlogo družbe Viro tim, ki pa še ni bila obravnavana. »Z vlogo zastopnica družbe Milena Zavašnik prosi za potrditev rednega obratovalnega časa in hkrati za dovoljenje za podaljšan obratovalni čas,« so nam pojasnili na občinski upravi. Občinski veljaki imajo zdaj 30 dni časa, obravnava pa ne bo razpisana pred 10. julijem.