Ob tem so jima zasegli poseben kovinski predmet, ki sta ga uporabljala pri napadih na bankomate, in okrog 600 evrov, so sporočili celjski policisti.

Romuna sta v bankomate vlamljala tako, da sta najprej v bančne avtomate vstavila bančno kartico in vtipkala pin kodo z namenom dviga minimalnega zneska denarja v višini do 30 evrov. Ko se je na bančnem avtomatu odprla reža za izročitev denarja, sta v režo med loputami potisnila posebno prirejeno orodje ter v nadaljevanju vtipkala nov dvig zneska.

S pomočjo orodja sta na silo potegnila loputo v spodnje ležišče in iz podajalne reže vzela denar. Bankomat je ob tem javil napako in posledično dvig razveljavil, s tem pa je stanje na računu uporabljene kartice ostalo nespremenjeno. Uporabljen bančni avtomat po tej zlorabi ni več deloval. Z isto bančno kartico pa sta osumljenca lahko tatvino izvršila tudi na drugih bankomatih.

Državljana Romunije so zaradi suma storitve kaznivih dejanj velike tatvine privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor, so še sporočili s Policijske uprave Celje.