Slovenija

Romuna iz bankomatov pokradla 1500 evrov

STA / S.R.
20. 5. 2013, 15.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kriminalisti so v preteklem tednu odvzeli prostost dvema državljanoma Romunije, ki sta na območju policijskih uprav Maribor in Celje vlomila v pet bankomatov, iz katerih sta vzela okrog 1500 evrov.

Dolenjski list

Ob tem so jima zasegli poseben kovinski predmet, ki sta ga uporabljala pri napadih na bankomate, in okrog 600 evrov, so sporočili celjski policisti.

Romuna sta v bankomate vlamljala tako, da sta najprej v bančne avtomate vstavila bančno kartico in vtipkala pin kodo z namenom dviga minimalnega zneska denarja v višini do 30 evrov. Ko se je na bančnem avtomatu odprla reža za izročitev denarja, sta v režo med loputami potisnila posebno prirejeno orodje ter v nadaljevanju vtipkala nov dvig zneska.

S pomočjo orodja sta na silo potegnila loputo v spodnje ležišče in iz podajalne reže vzela denar. Bankomat je ob tem javil napako in posledično dvig razveljavil, s tem pa je stanje na računu uporabljene kartice ostalo nespremenjeno. Uporabljen bančni avtomat po tej zlorabi ni več deloval. Z isto bančno kartico pa sta osumljenca lahko tatvino izvršila tudi na drugih bankomatih.

Državljana Romunije so zaradi suma storitve kaznivih dejanj velike tatvine privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor, so še sporočili s Policijske uprave Celje.