Slovenija

Po Bogovičevih besedah se praznika dela ni mogoče veseliti, če dela ni

STA / J.P.
1. 5. 2013, 15.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Predsednik SLS Franc Bogovič je na prvomajskem srečanju na Planini nad Podbočjem v nagovoru poudaril, da praznik dela lahko praznujemo le, če delo je.

Mediaspeed
Predsednik SLS Franc Bogovič

Če dela ni, se je tega praznika nemogoče veseliti, je dejal Bogovič, ki sicer "verjame v moč, modrost in zrelost slovenskega naroda", so sporočili iz SLS.

Državna politika mora po njegovem mnenju sprejeti ukrepe, ki pomenijo reze v določene politične prakse ravno zato, da se ponovno omogoči rast in ustvarjalnost naše družbe. "Sadno drevo je treba obrezati, da zagotoviš rodnost drevesa, v našem primeru pa se je na naše deblo države prisesala parazitska bela omela, ki jo je treba najprej odstraniti," je poudaril.

Pred nami so po njegovih besedah časi, ko si moramo na številnih področjih "naliti čistega vina in pogledati resnici v oči". "Skrajni čas je, da v Sloveniji institucije pravne države končno ugotovijo, kam so poniknili ogromni krediti, ki danes hromijo bančni sistem," je dejal.

Prav tako je po njegovih besedah skrajni čas za ugotovitev, "katera podjetja so zašla v težave, mnoga žal tudi propadla zaradi lakomnosti posameznikov". "Ta zavržena dejanja pa so danes odvzela delo in čast desettisočim državljanom," je opozoril.