Slovenija

Obubožal zaradi Mišiča?

M.S.
19. 4. 2013, 15.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Razkrivamo goljufijo s stanovanjem

Nikola Miljković

Nekdanji poslanec Pozitivne Slovenije Gašpar Gašpar Mišič je domnevno ogoljufal človeka v že tako hudi finančni stiski. Gre menda za enega Mišičevih prvih nepremičninskih poslov.

Gašpar Gašpar Mišič je sicer »sveži« državni sekretar, ni pa več svež v nepremičninskih poslih, ki, sodeč po objavah v medijih, smrdijo po goljufijah. Mišič noče razkriti svojega premoženja in se sklicuje na popolno preglednost. Vendar so na plan prišle nove informacije o njegovih domnevno goljufivih poslih. Po neuradnih informacijah je bil Mišič leta 1990 vpleten v sumljivo prodajo stanovanja na Obali. Državljan nekdanje države Jugoslavije je imel takrat možnost nakupa stanovanja, a tega ni mogel storiti zaradi finančne stiske. Kot rešitelj se je ponudil prav Gašpar Gašpar Mišič, ki je kupil stanovanje na ime omenjenega interesenta. Sklenila sta tudi dogovor, da slednji stanovanje uporablja do smrti, zatem pa bi bil njegov lastnik investitor Mišič. Zaradi politične situacije leta 1991 se je moral pravi lastnik izseliti iz Slovenije, Mišiča pa je pooblastil za prodajo stanovanja. Ta ga je tudi prodal, in to za kar 10-kratno ceno od nakupne, vendar pa menda lastniku stanovanja ni plačal niti centa.

Za komentar teh informacij smo sicer poprosili tudi Gašparja Gašparja Mišiča, vendar ga do zaključka redakcije nismo prejeli.