Slovenija

Melita Župevc: supermama ali karieristka?

M.S.
10. 4. 2013, 20.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Župevčeva menda v prostorih parlamenta preživlja dneve in noči.

Mediaspeed
S partnerjem Antonom Ropom, podpredsednikom Evropske investicijske banke, naj bi namreč začela zidati hišo v Šmartnem pri Tacnu.

Župevčeva menda v prostorih parlamenta preživlja dneve in noči. Poleg poslanskih funkcij opravlja še številne druge. Med drugim je predsednica mandatno-volilne komisije, članica Odbora za obrambo, članica Ustavne komisije in namestnica člana v Preiskovalni komisiji za ugotovitev in oceno delovanja ekstremističnih skupin. Kako ji vse obveznosti uspe uskladiti z družinskim življenjem, si je težko predstavljati, verjetno pa brez dobre varuške ne gre.

Sicer pa je Župevčeva tudi v materinski vlogi pravi fenomen. Hčerko Pio je rodila lanskega oktobra, zgolj po treh mesecih porodniškega dopusta pa se je že vrnila v službo. Na parlamentarnih hodnikih se celo šušlja, da naj bi si Župevčeva močno prizadevala opravljali čim več funkcij, kar je razumljivo predvsem s finančnega vidika. Mesta na posebnih funkcijah se namreč še dodatno stimulirajo. Morda so prav finance razlog, da daje mlada mamica prednost službi.