Slovenija

Ljubljančanu in dvojici iz Domžal zasegli konopljo

STA / S.R.
2. 4. 2013, 14.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Policisti na območju Policijske uprave Ljubljana so med prazniki obravnavali dva primera, povezana z nedovoljenimi drogami. 37-letnemu Ljubljančanu so skupno zasegli več kot kilogram konoplje.

Reuters

Domžalčana, stara 32 in 29 let, pa sta doma poleg konoplje imela tudi pripomočke za gojenje te prepovedane droge. 

Policisti Postaje konjeniške policije Ljubljana so na velikonočno nedeljo v Jaršah 37-letnemu Ljubljančanu zasegli okoli 1000 gramov rastline konoplja, pakirane v manjše pakete. Na podlagi odredbe sodišča so policisti nato pri moškem opravili hišno preiskavo, med katero so zasegli še okoli 150 gramov konoplje ter dva mlinčka.

Osumljenemu so zaradi suma, da je storil kaznivo dejanje v povezavi z nedovoljenim prometom s prepovedanimi drogami, tudi odvzeli prostost za čas, da so opravili vsa opravila po zakonu o kazenskem postopku. Zoper 37-letnika bodo policisti podali kazensko ovadbo, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Policisti Policijske postaje Domžale pa so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo v Domžalah ter v stanovanju odkrili manjši prostor za hidroponično gojenje konoplje. Med hišno preiskavo so zasegli 17 rastlin, pripomočke za pakiranje prepovedane droge, pripomočke za gojenje konoplje in nekaj gramov že posušene konoplje.

Policisti so za čas, da zberejo vsa obvestila, odvzeli prostost Domžalčanoma, starima 32 in 29 let. Zoper oba bodo zaradi suma, da sta storila kaznivo dejanje, povezano z nedovoljenim prometom s prepovedanimi drogami, podali tudi kazensko ovadbo, so še sporočili s policije.