Slovenija

Sobota in nedelja oblačna in turobna

R.S.
22. 3. 2013, 18.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Tokratni vikend žal ne bo za tiste, ki se radi nastavimo sončnim žarkom. Čaka nas oblačno in ponekod tudi deževno vreme, z ne ravno pomladnimi temperaturami.

RVA

V soboto nas po celotni sloveniji čaka oblačno vreme, ki bo trmasto zadrževalo pomladno sonce. Temprature se bodo v osrednji Sloveniji gibale med 2oC zjutraj in do 9 oC popoldne, podobno bo tudi na dolenjskem in štajerskem. Gorenjcem bo, kot so že vajeni, nekoliko hladneje, tam se bodo temperature gibale od -2 oC zjutraj pa do 5 oC popoldne. Topleje pa bo vekakor na obali, kjer se boste zbudili pri 4oC, čez dan pa vas čaka okoli 11 oC. Pretiranih sunkov vetra ne bo, po celotni Sloveniji pričakujemo  zmeren vzhodnik, s hitrostjo okoli 2 m/s.

V nedeljo bo vreme še nekoliko slabše kot v soboto, saj nas čakajo rahle padavine, ki lahko ponekod ob temperaturah pod ničlo prehajajo v sneg. Okrepil se bo tudi veter, ki bo pihal s hitrostjo med 2 in 5 m/s, na primorskem pa se bo krepila burja, ki bo najmočnejša v noči na ponedeljek. V osrednji Sloveniji in na dolenjskem se bodo temperature gibale med 0 in 4 oC, na primorskem bo topleje, in sicer med 7 in 10 oC, na gorenjskem pa bodo temperature med -2 in 0 oC.