Slovenija

Če bodo za to razlogi, bo Maher odstopil

STA / R. S.
22. 3. 2013, 17.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Minister za infrastrukturo in prostor Igor Maher (DL) je predsednici vlade Alenki Bratušek predložil papirje in dokumentacijo v zvezi z njegovo parcelo v Sečovljah.

Mediaspeed

Minister za infrastrukturo in prostor Igor Maher (DL) je predsednici vlade Alenki Bratušek predložil papirje in dokumentacijo v zvezi z njegovo parcelo v Sečovljah. Bratuškova bo papirje pregledala, odločitev "pa bomo sprejeli v ponedeljek", je po sestanku dejal Maher. Če bodo za to razlogi, bo odstopil.

Kot je po srečanju pojasnil Maher, bo počakal na odločitev predsednice vlade. Bratuškova bo zdaj preučila dokumente, nato pa se bodo spet pogovorili. "Če bodo razlogi za odstop, bom to storil," je odgovoril na vprašanje, ali vztraja pri tem, da ne bo odstopil. O teh razlogih za odstop se bodo po njegovih besedah pogovorili.

Kot je pojasnil, je Bratuškovi pojasnil enako kot novinarjem na novinarski konferenci malo pred srečanjem z njo in prvakom DL Gregorjem Virantom. Na novinarski konferenci je dejal, da je pri pojasnjevanju v minulih dneh govoril o objektu na spodnjem delu zemljišča - črni gradnji, ki so jo skušali legalizirati že prejšnji lastniki -, ne pa o tistem na zgornjem delu, ki ga je sam dogradil. Razlogov za odstop ne vidi.

Predsednik DL Gregor Virant se je sicer s sestanka z Maherjem in Bratuškovo odpeljal brez besed. Pozneje pa je v izjavi za STA v DZ podobno kot Maher pojasnil, da so se temeljito pogovorili, odločitev pa bodo skupaj sprejeli v ponedeljek.