Slovenija

Primorska avtocesta neprevozna

S.R.
18. 3. 2013, 13.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Primorska avtocesta je zaradi močnega sneženja neprevozna med Vrhniko in priključkom Logatec proti Kopru. Nastajajo daljši zastoji od cestninske postaje Log.

Promet.si
Odsek Ljubljana-Vrhnika

Dars vozniek zato poziva, naj avtocesto zapustijo na izvozu Brezovica. Močno sneženje in sneg na cestišču sicer ovira tudi promet med Vrhniko in Ravbarkomando. 
Zaradi prometnih nesreč je oviran tudi promet med počivališčem Lom in Unec proti Kopru. Močno oviran in upočasnjen je tudi promet na regionalni (stari) cesti Ljubljana - Vrhnika - Logatec. Na Primorski avtocesti tovrona vozila izločajo v obe smeri. 

Sneži tudi na Gorenjskem, ceste prevozne z zimsko opremo

Na Gorenjskem močno sneži že od zgodnjih jutranjih ur in po večini krajev je že zapadlo okoli deset centimetrov snega. Nevšečnosti novozapadli sneg povzroča predvsem voznikom, najbolj pa se sneg cestišča oprijemlje na relaciji Lesce-Rateče. Plužne in posipne enote zimskih služb so že na terenu.

Gorenjci so se danes prebudili v zasneženo jutro. Do 7. ure zjutraj je po podatkih Agencije RS za okolje zapadlo okoli tri centimetre snega, v višjih predelih, kot so Rateče, pa tudi sedem centimetrov in več.

Zaenkrat na območju celotne regije še vedno sneži, zato je na cestah potrebna zimska oprema. Predvsem to velja za cesto na Pokljuko in na cestah čez prelaze Ljubelj, Predel, Jezersko in Korensko sedlo.

Od 6. ure zjutraj pa do 13. ure se je na gorenjskih cestah zgodilo deset prometnih nesreč, od tega ena z lahkimi telesnimi poškodbami, so za STA povedli na Policijski upravi Kranj.

Zimske službe plužijo in posipajo ceste, ki se jih že oprijemlje sneg, in sicer najbolj na relaciji od Lesc do Rateč. Gorenjska avtocesta je še normalno prevozna, zato ni potrebno izločanje tovornih vozil.

Na avstrijski strani prelaza Ljubelj so obvezne snežne verige, medtem ko je prelaz Korensko sedlo danes in v torek med 8. in 16. uro zaradi vzdrževalnih del zaprt na avstrijski strani.