Slovenija

Sneženje ovira promet na primorski avtocesti

STA / S.R.
18. 3. 2013, 11.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Močno sneženje in sneg na cesti ovirata promet na primorski avtocesti.

Promet.si

Pred Uncem je zaradi zaprtja avtoceste v smeri Kopra nastal zastoj, zato na Prometno-informacijskem centru za državne ceste voznikom osebnih vozil svetujejo, naj avtocesto zapustijo že na izvozu Vrhnika.

Zaradi prometnih nesreč je oviran promet med počivališčem Ravbarkomanda in Uncem v smeri Ljubljane ter med počivališčem Lom in Uncem v smeri Kopra, je še zapisano na spletni strani prometno-informacijskega centra.

Zaradi sneženja je promet med Vrhniko in Ravbarkomando oviran in poteka zelo počasi, med Vrhniko in Logatcem v smeri Kopra pa je zaradi okvare tovornega vozila oviran promet na počasnem pasu.

Izločanje tovornih vozil se izvaja na primorski avtocesti pred cestninsko postajo Log v smeri Kopra ter na počivališčih Ravne, Povir in na prehodu Vrtojba v smeri Ljubljane.

Zaradi zdrsov tovornih vozil je zaprta cesta Rakek-Cerknica, na regionalni cesti Logatec-cestninska postaja Logatec pri Industrijski coni v smeri avtoceste pa je polovična zapora.

Danes je predvsem v višje ležečih predelih države napovedano sneženje. V primeru snega na cestišču je na vozilih še vedno obvezna zimska oprema. Ta je sicer že obvezna na cesti na Pokljuko in na cestah čez prelaze Ljubelj, kjer so na avstrijski strani obvezne tudi verige, Predel in Korensko sedlo.

Zaradi snega na cestišču velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike na cestah Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič in Idrija-Godovič.