Slovenija

Sneg povzroča zamude v avtobusnem prometu

STA / S.R.
18. 3. 2013, 13.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Zaradi novozapadlega snega prihaja ponekod po državi v avtobusnem prometu od 15 do 20-minutnih zamud so pojasnili na glavni ljubljanski avtobusni postaji.

Reuters

Nekoliko daljše zamude, tudi do pol ure, beležijo pri avtobusih, ki prihajajo s Primorske. V železniškem prometu zaenkrat sneg ne povzroča težav.

Če se bo sneženje nadaljevalo tudi v prihodnjih urah, se bodo zamude v avtobusnem prometu podaljševale, opozarjajo na ljubljanski avtobusni postaji. Tudi pri Slovenskih železnicah v primeru večje količine novozapadlega snega in močnejšega vetra, ki bi gradil snežne zamete, dopuščajo možnost, da bi prišlo do zamud v prometu.

Težav v prometu sicer ni na Celjskem, kjer je sneženje že ponehalo in na Koroškem. Sneg se namreč vozišč ne oprijema, je za STA povedal predstavnik celjske zimske službe Jure Stermecki.

Podobno je v Mariboru. Kot je za STA povedal Dušan Sagadin iz Cestnega podjetja Ptuj, so ceste mokre, sneg pa se še ne oprijema vozišča. Drugače je le na Pohorju, kjer so danes že začeli plužiti.