Slovenija

ŠOU: novi direktor bo prejemal 5250 evrov plače

STA / P. R.
1. 3. 2013, 13.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Študentski zbor je na četrtkovi seji za novega direktorja potrdil Andreja Klasinca. Pred tem so opravili razgovore s petimi kandidati . Klasinc bo na položaju štiri leta. Z današnjim dnem prevzema naloge.

Klasinc je nekdanji direktor Term Ptuj. Ob sporazumni razveljavitvi pogodbe mu bo pripadala odpravnina v višini 47.000 evrov bruto, v primeru enostranske prekinitve pogodbe s strani organizacije pa 63.000 evrov bruto.

Študentska organizacije Univerze v Ljubljani je v devetih letih zamenjala šest direktorjev. Prejšnji, Rok Sotlar je prejemal 5800 evrov bruto plače, ob odhodu pa mu je organizacija izplačala 40.000 evrov bruto odpravnine.

V skladu s pravilnikom direktor ŠOU v Ljubljani zastopa organizacijo v pravnem prometu in skrbi za zakonitost poslovanja organizacije ter za zagotavljanje finančnih sredstev za delovanje organov organizacije. Organizira tudi delo strokovnih služb ter predpisuje pristojnosti in odgovornosti zaposlenih pri materialno-finančnem poslovanju. Svojo funkcijo opravlja profesionalno, so še sporočili s ŠOU v Ljubljani.