Slovenija

Janša in Jankovič vložila tožbo

P.R.
4. 2. 2013, 14.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pred nekaj dnevi je na upravno sodišče tožbo vložil predsednik vlade Janez Janša,za njim pa je to storil tudi ljubljanski župan Zoran Jankovič, ki ga zastopa odvetniška pisarna Čeferin.

Tako Janša kot Jankovič se ne strinjata s poročilom protikorupcijske komisije, ki je pri obeh ugotovilo večkratne sistematične kršitve protikorupcijske zakonodaje.

Odločitev upravnega sodišča naj bi bila znana že v teh dneh. Vendar pa upravno sodišče pojasnjuje, da obe zadevi še obravnavajo, zato ni znano, kdaj bodo o tožbah in začasnih odredbah tudi odločili. Bodo pa javnost o tem obvestili, takoj ko bosta z odločitvijo seznanjeni stranki.

 

Poročilo protikorupcijske komisije je sicer močno zaznamovalo politično situacijo v Sloveniji. Potem, ko je vlado Janeza Janše zaradi poročila že zapustila Virantova Državljanska Lista, podobno napovedujeta tudi Erjavčev DeSUS, ki bo o odhodu odločal jutri in Žerjavov SLS, ki naj bi sicer z izstopom počakal do marčevske seje državnega zbora.

Ljubljanski župan Zoran Jankovič je zaradi poročila zamrznil funkcijo predsednika Pozitivne Slovenije. Namesto njega stranko začasno vodi Alenka Bratušek, vendar Jankovič ostaja ovira med strankarskimi pogovori o morebitni projektni vladi.