Slovenija

Kranjčan najprej ni hotel ustaviti vozila, nato pa se je fizično lotil policistov

STA / S.R.
28. 1. 2013, 11.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kranjski policisti so v soboto okoli 2. ure na Jezerski cesti pri Kranju obravnavali 31-letnega voznika.

Kranjčan najprej ni upošteval prometna policista, ki sta ustavljala njegovo vozilo, nato pa se je med postopkom policistoma še uprl s silo. Policista sta zato zoper njega uporabila prisilna sredstva. Kot pojasnjujejo na krajnski policijski upravi, sta bila v dogodku poškodovana oba policista in kršitelj. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa preprečitve uradnega dejanja uradni osebi bodo policisti zoper Kranjčana podali kazensko ovadbo na državno tožilstvo.

Zaradi odklonitve preizkusa alkoholiziranosti in neupoštevanja znakov bodo kranjski policisti zoper kršitelja podali tudi obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Za tovrstne prekrške je predpisana globa v višini najmanj 1700 evrov in 23 kazenskih točk.

V nedeljo okoli 23. ure pa so kranjski policisti v Križah pri Tržiču obravnavali 32-letnega državljana BiH, ki je pri redni kontroli prometa začel bežati. Med begom je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje povzročil še prometno nesrečo z gmotno škodo, saj je z vozilom trčil v prometna znaka in ju poškodoval.

Tujec ni imel vozniškega dovoljenja. Zaradi kršitve prometnih pravil so mu policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog v višini 900 evrov, še dodajajo na kranjski policijski upravi.