Slovenija

Slovenska rokometna reprezentanca četrta

STA
26. 1. 2013, 20.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Slovenska moška rokometna reprezentanca je osvojila končno četrto mesto na svetovnem prvenstvu v Španiji, potem ko je v današnji tekmi za končno tretje mesto v Barceloni izgubila s Hrvaško

Žal je slovenska moška rokometna reprezentanca izgubila proti Hrvaški s 26:31. Seveda so naši osvojili res fantastično četrto mesto na svetovnem prvenstvu in se tako zapisali v zgodovino slovenskega rokometa.

Hrvati so odločilno razliko naredili z delnim izidom 7:0 sredi drugega polčasa, ko so pobegnili na 21:14. Pri zmagovalcih sta po osem golov dosegla Ivan Čupić in Domagoj Duvnjak, pri Slovencih pa je bil še najboljši Vid Kavtičnik s štirimi goli.


Realno je potrebno priznati, da naši tokrat v drugem polčasu niso predstavljali prav velike grožnje Hrvatom. Kar je bilo ravno obratno od prejšnjih tekem, ko so formo stopnjevali ravno v drugem polčasu, a tokrat jim igra preprosto ni stekla. Napravili so preprosto preveč napak, ki so jih Hrvati znali kaznovati. A želje in borbe fantom ne gre očitati in tudi ta tekma bo pozabljena, saj je četrto mesto na svetovnem prvenstvu res izjemen rezultat.

V nedeljskem finalu, ki se bo začel ob 17.15, bosta igrali Španija in Danska.