Slovenija

Zavračajo Kanglerjeve obtožbe

STA
2. 1. 2013, 14.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Povezovalni odbor za boljši Maribor, ki je pretekli četrtek mariborskemu podžupanu Milanu Miklu prenesel teze podpornikov Facebook skupine, ki je zahtevala odstop župana Franca Kanglerja in razpustitev mestnega sveta, je danes pozdravil Kanglerjev odstop, ob tem pa spomnil, da je s tem vsaj navidez izpolnjena ena izmed petih zahtev.

Kot škandalozno ostro pa v povezovalnem odboru, v imenu katerega je teze Miklu predala Vesna V. Godina, zavračajo Kanglerjevo najavo, da se ne bo odpovedal mandatu državnega svetnika, kar je še vedno njihova jasna zahteva. Izrečena stališča o tem, da bo poslej "deloval v senci", razumemo kot grožnjo, da bo, potem ko se mu je odrekla celo lastna stranka in ga izključila iz svojih vrst, deloval iz istega ozadja, kar DA ponavljajoče izmišljeno očita drugim, oziroma celo znova kandidiral za župana. V odboru so ogorčeni tudi nad Kanglerjevimi osebnimi žaljivkami na račun članov odbora, izrečenimi ob podpisu odstopne izjave na zadnji dan preteklega leta. Izmišljene diskreditacije, da odbor deluje po diktatu določenih strank, med katerimi je bila ena celo imenovana, da so med njimi "kvazikulturni ustvarjalci", da nekateri niso po rodu iz Maribora ali v njem nimajo stalnega prebivališča, kot tudi osebne žalitve posameznikov našega poklicnega dela, v odboru razumejo kot pritlehne manevre osebe, ki so ji občani dali jasno vedeti, da ga več ne želijo imeti za župana.

"Enačenje našega odbora z organiziranjem protestov je prav tako načrtno zmanipulirano posploševanje, ki ga zavračamo."

Enačenje našega odbora z organiziranjem protestov je prav tako načrtno zmanipulirano posploševanje, ki ga zavračamo. Člani so bili individualno izvoljeni na Facebook strani, ne po lastni izbiri, na podoben način pa so najširše množice izglasovale tudi zahteve po protestih vključno z datumi. V želji, da politikom na ulici zelo konkretno pokažejo, da imajo tiranskega obnašanja oblastnikov dovolj. Če bi ti dovolj hitro razumeli, da so v službi ljudi in ne obratno, ne bi bil potreben noben protest in nobena vstaja," poudarjajo v Povezovalnem odboru za boljši Maribor. Člani odbora zato znova apelirajo na mariborski mestni svet, da se nemudoma samorazpusti, opozarjajo pa še na preostale neizpolnjene zahteve. Tudi zaradi njih bodo znova protestirali pred mestno občino, in sicer v ponedeljek, 7. januarja, na dan, ko se bodo mestni svetniki na seji tudi uradno seznanili s Kanglerjevim odstopom.