Slovenija

V NPU začelo delati 14 novih preiskovalcev

STA
2. 1. 2013, 12.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Nacionalnem preiskovalnem uradu (NPU) je danes začelo delati 14 novih višjih kriminalističnih inšpektorjev-preiskovalcev. Na Generalni policijski upravi (GPU), so bili novi preiskovalci izbrani in imenovani med 146 kandidati.

Izbor preiskovalcev je potekal na podlagi internega razpisu v policiji in po posebnem izbirnem postopku, ki ga je predpisal generalni direktor policije. Izbrani kandidati prihajajo iz različnih policijskih uprav in notranjih organizacijskih enot policije.

Po podatkih GPU gre "za izkušene in do sedaj že uveljavljene kriminaliste in policiste z različnimi znanji in izkušnjami". NPU je zaposlil nove preiskovalce za specifične potrebe preiskovanja gospodarske kriminalitete, korupcije in druge zahtevnejše oblike kriminalitete.

Z novimi imenovanji se nadaljuje uresničevanje zastavljenega načrta kadrovske popolnitve NPU. Skupaj z novimi kadri je trenutno v NPU šest vodij preiskav in 65 preiskovalcev. Sicer je v NPU poleg direktorja in pomočnika ter strokovno-tehničnega osebja sistemiziranih sedem vodij preiskav in 70 preiskovalcev.

NPU je začel delovati 1. januarja 2010.