Slovenija

Protest se je začel tudi v Novi Gorici

STA
30. 11. 2012, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na Bevkovem trgu v Novi Gorici so se ob 18. uri zbrali protestniki na mirnem protestu. Protest ni uperjen proti županu Mateju Arčonu ali občinski politiki, pač pa proti državi. Na osrednjem novogoriškem trgu se je okoli 400 protestnikov zbralo pod geslom Gorica, stopimo skupaj - Gorica, protestira.

Protest poteka povsem mirno, v množici zbranih pa je bilo doslej opaziti le en manjši transparent z napisom "Dol z mafijo".

Sklicatelj shoda je Facebook skupina Protesti Nova Gorica, vendar je bila njena stran, s katero so pozivali k protestom, umaknjena s svetovnega spleta.

Kot je v popoldanskem času za STA povedal novogoriški župan Matej Arčon, protesta ne razume kot kritike občinski politiki, pač pa kot podporo pravni državi. "Nobene navedbe ob napovedi protesta ni, ki bi bila uperjena proti meni ali proti občinski upravi in tudi ne vidim razloga, zakaj naj bi bila," je povedal Arčon, ki poudarja, da so protesti legitimni in da upa, da bodo minili mirno.

Arčon je ob tem še povedal, da ne ve, ali se bo mogoče zvečer tudi sam sprehodil med protestniki.

Tako kot v Novi Gorici je danes napovedan tudi protest na osrednjem mestnem Lavričevem trgu v Ajdovščini, začel pa se bo ob 20. uri. Že v jutranjem času so se na ograjah nadvozov nad hitro cesto pojavili transparenti z napisi "Vstala Primorska".