Slovenija

Andrej Možina novi predsednik Zdravniške zbornice Slovenija

STA
11. 10. 2012, 07.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Novi predsednik Zdravniške zbornice Slovenija je postal Andrej Možina, so v sredo zvečer sporočili iz zdravniške zbornice.

Možina je prejel 54,80 odstotka glasov, za Matjaža Zwittra je glasovalo 25,43 odstotka, za sedanjo predsednico Gordano Živčec Kalan pa 19,77 odstotka udeležencev volitev.

Volitev predsednika zbornice, ki so bile opravljene z glasovanjem po pošti, se je od 9247 članov zbornice udeležilo 4939 članov, volilna udeležba pa je bila 53,41 odstotka. Kot so sporočili iz zbornice, "so člani izkazali svoje zaupanje v zbornico in z najvišjo volilno udeležbo v zgodovini zbornice zagotovili veljavnost predsedniških volitev".

Dosedanja predsednica Živčec Kalanova se je v preteklem mandatu sicer soočila z več odmevnimi aferami, zaradi česar so dvakrat odločali o njeni zaupnici, obe preizkušnji je uspešno prestala.

Volitve novega predsednika zbornice so sicer potekale že maja letos, poleg Živčec Kalanove je takrat kandidiral tudi Valentin Sojar, a so bile takratne volitve neveljavne zaradi prenizke volilne udeležbe.

Možina bo svoj mandat nastopil predvidoma konec oktobra - po verifikaciji mandata na skupščini zdravniške zbornice, ki bo 23. oktobra.