Prometne razmere

Ponekod na cestah še zastoji, opozorilo zaradi nalivov

M.K./STA
5. 8. 2016, 21.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke v smeri Avstrije zastoj dolg osem kilometrov, zastoj nastaja tudi na primorski avtocesti pred razcepom Kozarje proti Ljubljani. Zaradi močnejših nalivov je ponekod po državi lahko promet oviran, opozarja prometnoinformacijski center in voznike poziva, naj ne ustavljajo pod nadvozi in v predorih.

promet.si
Slika je arhivska.

Predor Karavanke občasno zapirajo zaradi avstrijske kontrole prometa. Za pot proti Kranjski Gori prometnoinformacijski center za državne ceste priporoča izvoz Lesce.

Zastoji nastajajo tudi na cesti proti mejnemu prehodu Starod. Tam vozniki za izstop iz države čakajo 45 minut, za vstop v državo pa 15 minut.

Zaradi prometne nesreče je popolna zapora ceste Zgornja Hajdina - Lovrenc na Dravskem Polju pri Apačah.

Po državi se že pojavljajo nevihte in močnejši nalivi, zato je lahko promet oviran. Prometnoinformacijski center voznikom svetuje, naj vozijo previdno in s primerno varnostno razdaljo ter naj vozil ne ustavljajo pod nadvozi, viadukti ali v predorih, saj s tem ogrožajo sebe in druge.

Agencija za okolje opozarja, da bodo zvečer in v prvi polovici noči krajevno možne močne nevihte z nalivi, močnimi vetrovnimi sunki in točo.