Zastoji v prometu

Večkilometrske kolone pred Karavankami in mejnimi prehodi s Hrvaško

M.K.
5. 8. 2016, 16.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na cestah tudi danes nastajajo zastoji. Z gorenjske avtoceste poročajo o sedemkilometrski koloni med priključkom Lipce in predorom Karavanke proti Avstriji. Predor občasno zapirajo zaradi kontrole prometa avstrijske strani. Tudi na mejnih prehodih se daljšajo čakalne dobe.

STA
Fotografija je simbolična.

Na prometnoinformacijskem centru voznikom, ki so namenjeni proti Kranjski Gori, priporočajo, da uporabijo izvoz Lipce.

Na pomurski avtocesti med predorom Cenkova in Svetim Jurijem on Ščavnici proti Murski Soboti je zaradi predmeta na vozišču oviran promet, na štajerski avtocesti pa promet ovira predmet pred Rogozo proti Mariboru.

Zastoji nastajajo na cestah Šmarje-Koper, Lucija-Portorož-Izola ter Lesce-Bled. Upočasnjen promet je na primorski avtocesti od Postojne proti Ljubljani, močno zgoščen promet pa je tudi na štajerski avtocesti pred cestninsko postajo Vransko proti Mariboru.

Gneča nastaja tudi na mejnih prehodih. Na Starodu vozniki pri vstopu v državo čakajo 15 in pri izstopu 20 minut. Na mejnem prehodu Gruškovje pa vozniki na vstop v državo čakajo pol ure.

Po podatkih hrvaškega avtokluba so zastoji na mejnem prehodu Dragonja in Sečovlje proti Sloveniji, poroča prometnoinformacijski center.