Burja in nevihte

Na poti do morja vas lahko čakajo prepreke

G.G./STA
5. 8. 2016, 07.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na Hrvaškem popoldne pričakujejo močno burjo z orkanskimi sunki, zato so možne popolne zapore cest. V Sloveniji jo lahko ob gostem prometu v smeri proti turističnim krajem zagodejo še nevihte.

STA
Najmočnejša burja praviloma vleče pod Velebitom.

Zaradi močne burje so mogoče popolne zapore za ves promet na avtocesti Zagreb-Split na odseku predor Sveti Rok-Maslenički most in na avtocesti Bosiljevo-Reka na odseku Delnice-Kikovica. Promet bo v času morebitnih zapor na avtocesti preusmerjen na regionalne ceste, opozarja hrvaški upravljavec avtocest.

Možne so zapore tudi na nekaterih regionalnih cestah in sicer na Jadranski magistrali, na cesti Malsenica-Zaton Obrovački ter zapori mostov na Krk in Pag.

Na prometnoinformacijskem centru za državne ceste pa ob koncu tedna pričakujejo povečan promet v smeri turističnih krajev. Zastoji so tako napovedani na koncu podravske avtoceste pri Dražencih ter naprej ter na cesti proti mejnemu prehodu Gruškovje. Voznikom kot alternativna mejna prehoda svetujejo Dobovec ali Zavrč.

Povečan promet se pričakuje na primorski avtocesti od Ljubljane proti Obali, zastoji bodo na cestah Koper-Šmarje-Dragonja in Koper-Izola-Portorož ter na mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje. Kot alternativni mejni prehod voznikom predlagajo Sočergo.

Voznikom zato priporočajo, naj se na pot odpravijo zgodaj zjutraj ali proti večeru, uporabljajo manj obremenjene poti ter naj spremljajo prometne informacije.