Promet

Na štajerski avtocesti večkilometrski zastoji

STA
19. 12. 2015, 13.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Zaradi del v predoru Pletovarje na štajerski avtocesti nastajajo večkilometrski zastoji: med Šempetrom in priključkom Celje - center proti Mariboru nastaja 10-kilometrski zastoj, na cesti Šempeter-Žalec-Celje dvanajstkilometrski, v smeri Celje-Vojnik-Slovenske Konjice pa je zastoj vozil dolg kar 18 kilometrov.

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

Štajerska avtocesta bo v smeri Maribora zaprta med priključkoma Celje - center in Slovenske Konjice do nedelje predvidoma do 18. ure. V sklopu del sta v smeri Maribora zaprta tudi priključka Celje - vzhod in Dramlje.

Kot so sporočili iz Darsa, v predoru Pletovarje danes poteka nujno popravilo poškodovanih betonskih talnih plošč vozišča. Dars se je za popravilo plošč odločil, ker je bil poseg za varnost cestišča in varnost uporabnikov neizbežen. Zaradi asfaltiranja cestišča je bila nujna preusmeritev prometa na regionalno cesto. Dars bo dela opravil najkasneje do nedelje do 12. ure, so dodali.

STA
Fotografija je simbolična.

Za osebna vozila je možen tudi obvoz po regionalni cesti preko Štor.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežjem proti Hrvaški nastaja petkilometrski zastoj tovornih vozil.

Ponekod po državi gosta megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, zato voznikom svetujejo previdnost.