Slovenija

Umrla je Simona Weiss

KŠ/SJ
19. 12. 2015, 08.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Simoni, krasni ženski, ki je zaznamovala slovensko glasbo, ni uspelo. Izgubila je svojo najtežjo bitko in se za zmeraj poslovila. Za vedno bo ostal spomin na njeno izjemno lepoto in dobro srce.

Arhiv Svet24
Simona Wiess

Simona se je rodila 29. aprila 1963 v Mariboru. V svoji karieri je prodala pol milijona nosilcev zvoka, izdala 20 albumov in posnela okoli 200 skladb.

Simona, ki je v karieri prodala več kot pol milijona albumov, je kot mlada tekstopiska želela v studiu pokazati uveljavljenemu pevcu, kako bi bilo njeno pesem treba odpeti. In presenetila vse prisotne s svojo interpretacijo, ki se je kasneje dotaknila src številnih poslušalcev. Simona je imela smolo, da je kariero začela v času, ko še ni bilo »kul« priznati, da poslušate glasbenike tipa Modrijani. Tako so mnogi čez dan zagotavljali, da Simone še slišati ne morejo (no, pogledali so jo vsi radi, nenazadnje je bila njena lepota celo okronana z uradnim priznanjem), potem pa so zvečer ob dobri kapljici kar nenadoma poznali vsa besedila …

FB
Simona in njen Goran - ljubezen, ki je trajala tri desetletja.

Simona je vedno dajala prednost družini pred kariero in se je kar hitro odločila za otroka. Ko se je želela po rojstvu Simona vrniti na sceno, so jo na njeni založbi zavrnili, češ, da kot mati ni več zanimiva. O, kako so se zmotili! Trmasta in vztrajna Simona je gotovo tudi zaradi te zavrnitve še bolj garala.

In dokazala, da ni vzbudila le zanimanja poslušalcev, ki jih je imela prej, pač pa tudi številnih novih, saj je kot mati še bolj čutila ljudi, ki so v njeni glasbi iskali veselje, pa tudi rešitev za svoje težave. Brez pretiravanja – na njenih nastopih je bilo vedno polno takšnih, ki so jo gledali kot pravo boginjo.

Simona je zapustila moža Gorana in sinova Reneja in Simona.

Facebook
Žalostno novico je Simonina družina sporočila tudi njenim sledilcem na Facebooku.


Simona je v svoji karieri sodelovala tudi s svetovno priznanimi glasbeniki. V spodnjem videospotu prepeva z legendarnim Al banom.