Zdravje

Ste tudi vi uporabljali ta šampon? Upamo, da ne!

M.J.
19. 12. 2015, 12.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na stotine nezadovoljnih žensk je vložilo tožbo proti znanemu frizerju in njegovi liniji proizvodov za lase Wen, obtožujoč, da jim ta uničila življenje.

Facebook

Bila sem profesionalni model s prekrasnimi dolgimi lasmi. Po uporabi tega proizvoda se mi je vnelo lasišče, nastale so brazgotine in lasje so mi izpadali kot po tekočem traku. Ta šampon mi je uničil življenje. Zahtevam, da plačajo za to, kar so mi storili. Če ima kdo informacije o skupni tožbi, vas prosim, da me vključite vanjo,« je na enem izmed spletnih forumov zapisala razočarana uporabnica Wen linije šamponov, katero je ustvaril frizerski stilist Chaz Dean.

Facebook

Znan je po sodelovanju s številnimi zvezdami, kot so Alyssa Milano, Charlize Theron, Booke Shields in številnimi drugimi, kar je služilo kot odlična reklama za prepričevanje kupcev v nakup njegove linije proizvodov.

No, sedaj pa je več kot 200 ljudi iz 40 držav vložilo skupno tožbo proti Chazu in liniji Wen. Težave naj bi povzročala šampon in regenerator, katerih posledice uporabe naj bi bile izgubljanje las, rdečica, draženje kože in izguba barve.

Facebook

Na svoji spletni strani podjetja je zapisano, da se njihovi proizvodi za lase občutno razlikujejo od kateregakoli drugega proizvoda, saj istočasno čistijo in negujejo lase.

V preteklih letih se je nekoliko potrošnikov pritoževalo nad učinkovitostjo Wena in sicer preko spletnih forumov, v decembru pa so se potrošniki uspeli organizirati in so vložili skupno tožbo.

V nekaterih primerih se je izpadanje las v gostih pramenih začelo že po dveh tednih uporabe, ekipa pravnikov pa je dejala, da je število oškodovanih verjetno veliko višje, kot se jih je odločilo tožiti. Nekateri govorijo celo o več deset tisoč prizadetih potrošnikih.

Facebook