Promet

Ne boste smeli na most čez Savo v Črnučah

STA/M.J.
15. 7. 2014, 07.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Most čez Savo v Črnučah bo od danes do predvidoma 30. oktobra zaprt za promet. Za osebna vozila in mestne avtobuse bodo uredili obvoz, pešcem pa bodo tudi v času obnove omogočili prehod. Obnova je po informacijah ljubljanske občine ocenjena na 1,9 milijona evrov, med drugim pa načrtujejo čiščenje jeklene konstrukcije ter protikorozijsko zaščito.

Google
Med zaporo prometa bodo obvozi urejeni po Štajerski, Dunajski, Gameljski in Obvozni cesti. Avtobusi mestnega potniškega prometa na linijah 6, 8 in 21 bodo vozili po spremenjenih trasah: avtobusi številka 8 bodo vozili do obračališča Ježica, avtobusi številka 6 po Dunajski cesti, Cesti Janeza Porente, krožišču Tomačevo, Štajerski, Šlandrovi in Dunajski cesti do obračališča Črnuče, avtobusi na liniji 21 pa med Brnčičevo ulico in Beričevim.

V okviru obnovitvenih del bodo očistili celotno jekleno konstrukcijo s peskanjem ter izvedli novo protikorozijsko zaščito. Elemente, ki so najbolj poškodovani zaradi korozije, bodo zamenjali oziroma utrdili, poleg tega pa bodo tudi odstranili obstoječe dilatacije in vgradili nove. Vgradili bodo tudi sistem odvodnjavanja ter zamenjali ograje za pešce in kolesarje ter ulično razsvetljavo.