Promet

Promet na dolenjski avtocest spet tekoč

R. T.
26. 2. 2014, 11.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Dolenjska avtocesta je bila v dopoldanskem času ohromljena zaradi izrednega nadzora prometa. Akcija se je že zaključila, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Dolenjska avtocesta je bila ohromljena. Na izvozu za Grosuplje so nadzorne službe vozila preusmerjale na postajališče Sap, kjer so izvajali natančne preglede.

Ni znano, koliko časa bo pregled še trajal.

Zbrani kriminalisti, predstavniki Darsa in carine so preverjali kakršne koli nepravilnosti, od veljavnosti vinjete pa do suma kaznivih dejanj. Kot so sporočili s PU Ljubljana, so policisti PU Ljubljana v sodelovanju s pecializirano enoto za nadzor prometa, cestninskimi nadzorniki Dars-a, Carine, Vojaške policije in Gozdarske inšpekcije izvajali poostren nadzor na avtocesti Ljubljana-Novo mesto pri kraju Grosuplje. Promet so preusmerjali na tamkajšnje postajališče, kjer so opravljali postopke.

Nadzor je bil namenjen preprečevanju kriminalitete, ilegalnih migracij in povečanju prometne varnosti na avtocesti. Iskali so ukradene predmete, kontrolirali osebe in dokumente, vozila, tehtali vozila, ugotavljali cestno prometne kršitve in drugo. Kot so povedali, so pri preiskavah sodelovali predstavniki prej omenjenih služb, ki so nadzor opravljali v skladu s svojimi pooblastili.

Šlo je za akcijo Pegaz, ki je predpisana in se na avtocestnih počivališčih občasno izvaja.