Črna kronika

Tragedija: Dekle učil o uporabi orožja, pri tem pa se ubil

N.J.
26. 2. 2014, 10.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

36-letni moški je svojo partnerko učil, kako pravilno uporabljati orožje. Dejal naj bi ji , naj se ne boji orožja, kadar ni nabito. Nato pa se je zgodila tragedija.

Arhiv Svet24
Med tragičnim dogodkov na obrobju Oaklanda v Michiganu so bili poleg njiju v hiši še njuni trije otroci, stari 7, 10 in 12 let. Kot poročajo ameriški mediji, otroci niso bili priče dogodku, nahajali naj bi se v drugih prostorih stanovanjske hiše.
 
Pozabil, da je v cevi naboj
 
Moški naj bi partnerki pokazal svoje tri pištole, za katere je bil prepričan, da so prazne. V poskusu, da bi ji dokazal, da se nima kaj bati orožja, je prijel prvo pištolo, jo prislonil na svojo glavo in pritisnil petelina. Slišal naj bi se 'klik'. Enako je stroil še z drugo pištolo, nato pa še s tretjo. A očitno je pozabil, da je v cevi tretje naboj. Ko je pritisnil petelina, se je ustrelil. Ženska ga je poskušala rešiti z dihanjem usta na usta, otroci pa so medtem poklicali 911. A moški je umrl na kraju dogodka. Kot je dejal namestnik šerifa Michael McCabe, naj bi moški pred tem popival "Nesreče se dogajajo zelo pogost. Nikoli pa še nisem obravnaval primera, v katerem bi nekdo nekoga učil o uporabi orožja, pri tem pa si cev orožja uperl v glavo," je pojasnil in dodal, da bodo primer obravnavali kot samomor. 
 
V ZDA naj bi se dnevno zgodilo na desetine nesreč s strelnim orožjem, ko osebe 'pozabijo' nanaboj v cevi. Pred nekaj dnevi je v javnosti precej odmeval primer, ko je varnostnik poučeval skupino 25 ljudi o rokovanju z orožjem, pri tem pa v roko ustrelil enega izmed slušateljev.