Promet

Na Celjskem in Koroškem nekaj centimetrov novega snega

STA/M.J.
30. 1. 2014, 09.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Na Celjskem in Koroškem je v minulih urah zapadlo nekaj centimetrov novega snega. Vzdrževalne službe podjetja Voc Celje so že v sredo popoldne na celotnem območju opravile preventivni posip cest, se pa zaradi občasno močnega sneženja sneg ponekod oprijema cestišč. Na širšem območju Slovenj Gradca je bil zaradi dveh nesreč oviran promet.

Reuters

Kot je povedal vodja vzdrževanja v Vocu Bogdan Kočevar, so razmere kljub temu normalne. Že v sredo popoldne so opravili preventivni posip cest, tekom noči pa še enkrat.

Na Koroškem je začelo snežiti okoli 5. ure zjutraj, doslej pa je v nižinah zapadlo do pet centimetrov novega snega, v višje ležečih območjih nekoliko več. Kot je STA še povedal vodja vzdrževalne baze Voca v Otiškem Vrhu Aleksander Celan, so na koroških državnih cestah vse vzdrževalne službe na terenu od 6. ure zjutraj. Razen dveh prometnih nesreč težav pri pluženju in posipavanju ni bilo.

Nekaj po 6. uri se je na cesti Slovenj Gradec-Kotlje osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci so do prihoda policije zavarovali kraj nesreče, usmerjali promet in premaknili vozilo s ceste. Voznica vozila v nesreči ni bila poškodovana, je zapisano na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Uro prej pa se je nesreča zgodila na relaciji Slovenj Gradec-Mislinja v naselju Dovže, ko sta trčili osebni vozili, v kateri sta bili poškodovani dve osebi, ena pa je bila ukleščena. Tudi tam so posredovali slovenjgraški gasilci.