Kultura

Drama kar petkrat navdušila Bogoto

B. P.
4. 4. 2016, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ljubljanska Drama se je s predstavo Faust v režiji Tomaža Pandurja mudila v Kolumbiji, kjer so razprodali kar pet predstav v največjem kolumbijskem gledališču.

Aljoša Rebolj/SNG Drama Ljubljana
Razprodana dvorana gledališča Teatro Mayor Julio Mario Santo Domingo 10 minut pred začetkom premierne predstave Fausta v Bogoti.

Največji svetovni festival gledališke umetnosti v vseh uprizoritveno-žanrskih oblikah, ki že 30 let pomembno zaznamuje kolumbijsko prestolnico na nadmorski višini vrtoglavih 2600 metrov, v skoraj treh tednih povprečno obišče več kot dva milijona in pol obiskovalcev iz Kolumbije, Latinske Amerike in z drugih celin. Letošnja 15. izdaja bienalnega festivala na neverjetnih 63 prizoriščih, posejanih po osemmilijonski Bogoti, gosti kar 134 umetniških produkcij iz 32 svetovnih držav ter sto domačih in svetovnih režiserjev in kar 3650 igralcev. In prav slovenski gledališki spektakel Faust v režiji Tomaža Pandurja je letos gostoval na glavnem odru največjega kolumbijskega gledališča Teatro Mayor Julio Mario Santo Domingo. Pet razprodanih predstav slovenskega Fausta si je v Bogoti ogledalo kar 7000 ljudi. SNG Drama Ljubljana je na omenjenem festivalu gostovala že drugič, za Tomaža Pandurja pa prenos uspešne ljubljanske predstave Faust, ki vključujoč gostovanje v Bogoti beleži več kot 25.000 gledalcev, predstavlja že deveto povabilo na največji svetovni gledališki bienale, s čimer se lahko pohvali malo najuglednejših svetovnih gledaliških režiserjev.