Kultura

Novo nadaljevanje Vojne zvezd bodo snemali v Dubrovniku

STA
28. 1. 2016, 09.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Novo nadaljevanje priljubljene filmske uspešnice Vojna zvezd bodo verjetno snemali v Dubrovniku, je poročal spletni portal makingstarwars.net. Hrvaški mediji navajajo, da se bo snemanje začelo spomladi. Več podrobnosti ni možno dobiti zaradi pogodbe, ki so jo s producenti Vojne zvezd podpisali na Hrvaškem.

Disney
Zaenkrat je znano, da bodo osmi film vesoljske sage Vojna zvezd začeli snemati februarja v Londonu

Na portalu makingstarwars.net, kjer se sklicujejo na neimenovane producente Vojne zvezd, so še zapisali, da izbira lokacij še poteka in da še nič ni zagotovljenega.

Spomnili so sicer, da so so srednjeveške zgradbe v Dubrovniku že uporabili pri snemanju Igre prestolov ter da so objavili več fotografij dubrovniških znamenitosti.

V hrvaškem avdio-vizuelnem centru (Havc) niso želeli ne potrditi ne zanikati poročil portala makingstarwars.net. Tiho so tudi odgovorni v Dubrovniku. Hrvaški mediji poročajo, da je tistim, ki so se pogovarjali o snemanju Vojne zvezd v Dubrovniku, prepovedano izstopati v javnosti.

Zaenkrat je znano, da bodo osmi film vesoljske sage Vojna zvezd začeli snemati februarja v Londonu, na Hrvaškem pa ugibajo, da bodo filmske ekipe že marca v Durbovniku. Premiera novega nadaljevanja, ki še nima uradnega naslova, pa je predvidena za december 2017.