Črna kronika

Filmski lov na pijanega voznika - čez mejo s sto kilometri na uro!

D. B.
22. 1. 2016, 12.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Voznik začetnik, ki so ga prejšnjo soboto zjutraj dalj časa lovili murskosoboški policisti, bo moral plačati kazen kar v dveh državah.

Sindikat policistov Slovenije

Murskosoboški policisti, ki so prejšnjo soboto okoli 2. ure zjutraj nadzirali promet, so po vratolomni zasledovalni vožnji uspeli ujeti voznika avtomobila, ki je storil več cestno-prometnih prekrškov ter vozil pod vplivom alkohola.

Voznik kljub opozorilom policistov, naj ustavi, tega ni želel storiti. Najprej mu je celo uspelo pobegniti pred policisti,  a ga je policijska patrulja pol ure kasneje izsledila v naselju Veščica. Ker voznik spet ni želel ustaviti, so mu policisti začeli slediti.

Med vožnjo je storil več prometnih prekrškov in zapeljal tudi čez mejo v Avstrijo. Mimo avstrijske kontrolne točke na bivšem mejnem prehodu Gederovci je peljal kar s hitrostjo okoli 100 kilometrov na uro, kljub temu pa so ga po približno 9-ih kilometrih vožnje policisti vendarle uspeli ustaviti.

Izkazalo se je, da je bil voznik začetnik pod vplivom alkohola.

Za prekrške storjene v Sloveniji bo moral plačati kazen v višini 1.270 evrov, dobil pa je tudi 8 kazenskih točk. V Avstriji so proti njemu sprožili kazenski postopek, tudi tam mu grozi denarna kazen zaradi večih kršitev zakonov.