Kultura

Skorajšnje slovo televizijskega zvezdnika?

mv
14. 1. 2016, 12.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Oboževalce priljubljene detektivske uspešnice Castle skrbi, da ni osma sezona morda zadnja. Toda v ABC-ju pravijo, da imajo s serijo še velike načrte – čeprav brez glavnih igralcev. Mar to pomeni, da bi lahko serija obstajala tudi brez prebrisanega pisatelja z detektivsko žilico Richarda Castla in privlačne policistke Kate Beckett?

arhiv
Castle

arhiv
Glavna igralca Stana Katić in Nathan Fillon še ne vesta, ali želita posneti tudi deveto sezono.

V ZDA so nanizanko Castle začeli predvajati marca 2009, trenutno je sredi svoje osme sezone, vendar pa so pred njenim začetkom oboževalci že trepetali za njeno usodo, saj je Stana Katic, ki upodablja glavno junakinjo Kate Beckett, pogodbo o sodelovanju podpisala le nekaj ur pred uradno predstavitvijo. Takrat je dejala, da bo osma sezona res njena zadnja, podobno pa je razmišljal tudi Nathan Fillion, ki igra glavnega junaka Richarda Castla.

arhiv
Richard Castle in Kate Beckett

Toda v ABC-ju pravijo, da tudi ta črn scenarij – če bi odšla Kate ali Castle oziroma celo oba – za serijo ne bi bil usoden. »Želimo si, da bi Castle trajal še vrsto let. Veliko se že pogovarjamo o tem, kako bi lahko to izpeljali, a za zdaj več še ne morem razkriti. Lahko pa povem, da sem zelo optimističen, saj imamo nekaj zelo dobrih idej,« je dejal urednik ABC-jevega razvedrilnega programa Paul Lee. Med ameriškimi oboževalci serije je po teh besedah že završalo, saj si ne morejo predstavljati Castla brez Castla. 

Če ne gledate serije 

arhiv
Le kako bi bila priljubljena serija videti brez dveh glavnih akterjev?

Za vse tiste, ki serije morda ne spremljate, naj povzamemo zgodbo glavnih dveh junakov, ki sta osvojila gledalce po vsem svetu. Richard Castle je priljubljeni pisec detektivk in ločeni oče najstniške hčerke, ki trenutno doživlja mučno ustvarjalno krizo. Dvojni umor ga pripelje na popolnoma novo poklicno pot, na kateri spozna policistko Kate Beckett. Čeprav se sprva ne ujameta, Beckettova naredi močan vtis na Castla, ki se odloči, da bo po njej ustvaril svojo novo knjižno junakinjo.