Črna kronika

Begunci spolno nadlegovali dijakinje

G.G.
14. 1. 2016, 11.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na eni od srednjih šol v Salzburgu obravnavajo primer spolnega nadlegovanja. Trije Afganistanci (stari 14, 15 in 16 let) in en Sirijec (16) naj bi od novembra nadlegovali in grobo otipavali tri dijakinje.

Število spolnih nadlegovanj žensk po evropskih mestih se povečuje. Med osumljenimi pa so večinama migranti.

Štirje mladi dijaki iz Afganistana in Sirije so na različne načine grenili življenje trem dijakinjam. Ob vsaki priložnosti so jih obmetavali z vulgarnim besedičenjem, za nameček pa so se jih lotili še fizično. Grobo otipavanje je bilo po poročanju Kronenzeitunga že na meji pretepanja.

Najhujši grobijan je bil 15-letni Afganistanec. Sredi decembra je 14-letno dijakinjo tako močno udaril po zadnjici, da je padla in z glavo trčila ob klop. Na srečo se pri tem ni poškodovala.

Ko pa jo je prejšnjo sredo eden od Afganistancev spet mučil, ji je bilo dovolj. Nadlegovane najstnice so se odločile, da zadevo prijavijo policiji.

Vodstvo šole je poskušalo primer prikazati kot nedolžen. Na vprašanja Kronenzeitunga so najprej odgovorili, da je šlo za prerivanje, potiskanje in nekaj obcenega besedičenja, čez nekaj ur pa sporočili, da je res šlo za resno spolno nadlegovanje.

Vse štiri dijake, ki so osumljeni spolnega nadlegovanja, so suspendirali, s preiskavo pa nadaljuje tako policija kot šolske oblasti.

Spomnimo. Na silvestrovo so se v Kölnu in drugih mestih, tudi v Salzburgu, zgodili množični napadi na ženske. Napadalci so bili pijani mladi moški, večinoma priseljenci iz severnoafriških držav.