Črna kronika

Ko je umrla, je njuna otroka prodal Romom, oni pa so hoteli zaslužiti z njunimi organi

J.P.
14. 1. 2016, 11.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Otrokoma so morali na pomoč priskočiti diplomati, potem ko je njuna mama umrla v sumljivih okoliščinah.

Twitter
Ana in Timofej okrevata v rehabilitacijskem centru v Novosibirsku.

Mati obeh otrok, 39-letna Natalija, se je pred desetletjem iz Novosibirska preselila v Kirgizistan. Septembra lani so jo našli mrtvo v vasici Šalta.

Umorjena mati

Zelo verjetno se zdi, da je bila Natalija umorjena. Policijska preiskava je pokazala, da sta bili siroti prodani Romom, ki so ju poskušali nezakonito spraviti iz Kirgizistana in ju prodati trgovcem s človeškimi organi.

Zdi se, da je takoj po tistem njen partner njeno 13-letno hčerko Ano in 5-letnega sina Timofej prodal Romom, ti pa so otroka nameravali naprej prodati trgovcem s človeškimi organi iz tujine.

Nekdo je o Ani in Timofeju, ki sta beračila na ulicah predmestja Biškek, obvestil ruskega ambasadorja v Kirgizistanu, Andreja Krutka. »Fant je bil ekstremno shujšan. Oba sta potrebovala zdravstveno pomoč, predvsem pa hrano,« je povedal ambasador.

Otroka sta dobila nove dokumente, decembra lani pa so ju nastanili v rehabilitacijskem centru v Novosibirsku. Po besedah tamkajšnjega psihologa Nikolaja Rjabtseva sta izjemno nezaupljiva. »Sprva smo se pogovarjali o znamenitostih, ki sta jih videla v Kirgizistanu. A že ob najmanjšem gibu roke se je Timofej vrgel na tla in si pokril glavo. Ni treba biti psiholog, da razumeš, da je bil pretepan. Zato je vedno poleg sestra Ana, da se počuti varno,« je še povedal Rjabtsev.