Kultura

Ko se zagleda, zbeži iz kopalnice

Sonja Javornik
5. 12. 2015, 10.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Vsestranska umetnica Lara Jankovič, ki trenutno z Juretom Ivanušičem navdušuje v predstavi Živci v Gledališču Koper, nam je zaupala svojo najljubšo pravljico, pa tudi to, zakaj se ima za pravo bogatašinjo (čeprav je na lestvici najbogatejših Slovencev verjetno nikoli ne boste našli).

Jaka Varmuž
Lara pravi, da je zdrav duh v zdravem telesu recept za večno lepoto.

Katera je vaša najljubša pravljica?

Ko sem bila čisto majhna, je bila to Zvezdica zaspanka, malo pozneje in še zdaj pa Mali Princ.

Ste kdaj doživeli kakšen nenavaden dogodek?
Rodila sem se! In to z veliko buško na glavi!

Katere lastnosti vas pri ljudeh najbolj motijo?
Zahrbtnost, hinavščina, zadrtost, majhnost v glavah in srcih, nestrpnost, nesprejemanje. Svet je dovolj velik za vse. 

Koliko najboljših prijateljev imate in ali je kateri od njih znana osebnost?
Res pravih imam več kot na prstih ene roke in mislim, da sem bogatašinja! Prijateljev ne izbiram, ker so znani, ampak ker imajo srce na pravi strani in so najbolj posebni. Je pa vmes moja sestrična, ki je tudi moja prijateljica in od vedno moj ponos, postala priznana dramatičarka. Simona Semenič. Je pa med preostalimi prijatelji veliko znanih.

Se radi šalite?
Čakajte, a ni videti?! Ja, seveda! Zelo rada stvari obrnem na šalo, da življenje ne bi bilo tako preklemansko resno. Rada jih stresam kar tako, v vsakdanjem življenju. Obožujem duhovite ljudi, ki se jim lahko od srca in huronsko smejim!

Imate radi rože?
Obožujem rože! Znana sem po tem, da se z njimi pogovarjam in jih božam. Tako jih včasih prelisičim, da vseeno cvetijo, čeprav jih pozabim zaliti.

Bi kaj spremenili v svojem življenju?
Edino to, da bi bil moj tata spet živ. 

Kaj znate najbolje skuhati?
Kakšno je to vprašanje? Vse! Menda pa prednjačita jota in burek. Čeprav mi delajo krivico. Menim, da naredim odlično ribo z zelenjavo, zavito v papir za peko in pečeno v pečici.

Koliko časa porabite zjutraj pred ogledalom?
Zelo malo. Ko se zagledam, zbežim iz kopalnice! Ne pretirano. Sem že rutinirana. Zdrav duh v zdravem telesu je recept za večno lepoto. Pa geni. Kozmetični pripravki so samo češnja na torti.

Kako prenašate slabe strani slave?
Stoično. Ali zbežim v Beograd. Ni tako hudo, rada imam ljudi. No, edino primitivne težko prenašam ali tiste, ki kar vdrejo v tvoj osebni prostor kot slon v trgovino s porcelanom in to običajno, ko si najmanj pri volji. To utegne biti nadležno. Se pač čim prej prijazno umaknem. 

Ste bili že kdaj na Triglavu?
Hoja v hrib in jaz sva v precej slabih odnosih, da ne govorim o kakšnih previsnih stenah ali ozkih stezicah, višini … z njimi pa sploh nisem v nobenih odnosih.

Ali obstaja kaj takega, česar nekomu ne bi mogli res nikoli oprostiti?
Izdajstva zaupanja. Nisem zamerljiva, znam prehitro oproščati, a to bi težko prebolela.

Če bi imeli na voljo celotno barvno paleto, s kakšnimi barvami bi opisali sebe in s kakšnimi bi si pobarvali dan, da bi bil po vaši meri?
Z vsemi barvami in odtenki sonca čez dan na sinjem nebu, ki sije na travniško cvetje. Ponoči pa tudi s srebrnim mesečevim sijem. Ravno taka bi bila moja popolna dan in noč. Sončen, pisan, rožast dan, ponoči pa obsijan s polnim mesecem, ki odseva na morski gladini.

Če bi živeli v preteklosti, kako bi živeli in kaj bi bili?
Zagotovo bi živela nekje v tridesetih letih prejšnjega stoletja in bi pela v kabaretu z Big Bandom. Žal verjetno v Ameriki. Ne izključujem, da bi bila tudi igralka, a v preteklosti se vidim bolj kot pevka. Obožujem modo, glasbo, blišč in glamur tistega časa.