Kultura

Razkrivamo: Planet TV pripravlja nov resničnostni šov

Nejc Simšič
13. 11. 2015, 13.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Danes so na Planet TV začeli zbirati prijave za nov resničnostni šov z naslovom Bilo je nekoč, ki spomladi prihaja na male ekrane.

Planet TV
Šov bo na program prišel spomladi.

V boju za 50.000 evrov bodo tekmovalci postavljeni v preteklost, saj bodo živeli, kot so živeli pred mnogimi leti.

Planet TV

Planet TV

Tekmovalci, ki se bodo borili za 50.000 evrov, bodo postavljeni v preteklost. Živeli bodo, kot so živeli pred mnogimi leti. Prijave potekajo na spletni strani www.planet.si, programski direktor Planet TV GorazdSlak pa nam je ekskluzivno razkril, kaj novega pravzaprav prinaša resničnostni šov, ki bo na program prišel spomladi.

Resničnostni šov Bilo je nekoč je format, ki ga Slovenija še ni videla. Zakaj ste se odločili za ta šov?

Potovati nazaj v času, to so sanje marsikoga. Za kar nekaj let bomo zavrteli časovni stroj nazaj in pustolovce postavili v situacije, ki so jih doživljali naši predniki. Izučiti se bodo morali različnih veščin, od brodarstva do kovaštva – skratka za poklice, ki so bili v Sloveniji takrat aktualni. Hkrati pa je šov izziv tudi za produkcijo, saj gre za največji resničnostni šov, ki ga Slovenija še ni videla. Premikamo meje in gledalcem ponujamo nov format, saj so nekateri gledalci že siti, da se eni in isti formati ponavljajo.

Kaj novega prinaša resničnostni šov Bilo je nekoč?

Prvič bomo postavili tekmovalce v neko obdobje, v slovensko mesto, v obdobje, ko se je slovenstvo šele dobro prebujalo. Morali se bodo spoprijeti z izzivi, s katerimi so se spoprijemali tudi naši predniki.

Komu je šov namenjen?

Vsi, ki so radi gledali Kmetijo: Nov začetek, bodo zagotovo prikovani pred televizijske ekrane. Ker gre za šov, ki je zgodovinsko obarvan, pa bo tudi bolj poučen, tako da bo zagotovo pritegnil tudi najzahtevnejšega gledalca.

Planet TV
Gorazd Slak, programski direktor Planet TV: "Premikamo meje in gledalcem ponujamo nov format, saj so nekateri gledalci že siti, da se eni in isti formati ponavljajo."

Kako bo potekala pot do zmage – glasovanje ali boji?

Tekmovalci bodo tekmovali med seboj, torej bodo oni odločili o zmagovalcu. Kreativna ekipa že pripravlja zanimive boje, ki bodo iz tekmovalcev izvlekle znanje, spretnost in moč, tako da bo na koncu zmagal najboljši.

S kakšnimi preizkušnjami se bodo spopadli tekmovalci?

Izučiti se bodo morali za starodavne poklice, izdelovati avtohtone in avtentične izdelke iz tistih časov in še kar nekaj skrivnosti je, ki jim jih bomo razkrili, ko bodo pripotovali nazaj v času.