Kultura

Obeta se nova slovenska najstniška komedija Julija in alfa Romeo

M.J.
14. 8. 2014, 13.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V Ljubljani so začeli s snemanjem celovečerne najstniške komedije v režiji Blaža Završnika z naslovom Julija in alfa Romeo. Film, ki je nastal v slovensko-hrvaško koprodukciji, prinaša zgodbo gimnazijca Tilna, ki se zaradi neiskrenosti zaplete v niz neprijetnih dogodkov, ki ga oddaljujejo od prave ljubezni.

Tilen namreč svojemu trenutnemu dekletu v upanju na izgubo nedolžnosti "s figo v žepu" priseže večno zvestobo. Dogodki, ki sledijo, mu dajejo občutek, kot bi bil uročen, kar mu onemoči zbližanje s sošolko Saro, ki jo ima res rad.

V filmu igrajo dijaki, ki so bili izbrani na avdicijah po slovenskih srednjih šolah. Vlogo Tilna so podelili Dariu Nožiću Serinu, ob njem igrajo še Jan Gerl Korenč, Špela Colja, Katja Škofic, v vidnejših vlogah pa bosta nastopila tudi priznana igralca Andrej Nahtigal in Ana Dolinar, so sporočili ustvarjalci filma, katerega slovenska koproducenta sta hiša Perfo in RTV Slovenija.

Julija in alfa Romeo je drugi celovečerec Blaža Završnika (1984). Prvi, Pot v raj, bo septembra odprl letošnji 17 Festival slovenskega filma.