Svet

Robin Williams se je obesil s pasom za hlače

am/STA
14. 8. 2014, 12.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Poročnik šerifovega urada okrožja Marin v Kaliforniji Keith Boyd je pojasnil, da se je Robin Williams, ki so ga našli mrtvega v njegovi hiši, obesil s pasom za hlače.

Reuters

Williamsa so nazadnje videli živega v nedeljo zvečer, v ponedeljek pa je policija dobila nujen klic njegovega osebnega pomočnika, da leži na tleh in ne diha. Poročnik Boyd je povedal, da preiskava še teče, na truplu bodo še preverili morebitne sledove strupov ali opojnih snovi.

Priljubljeni 63-letni komik se je v življenju večkrat spoprijel s problemom odvisnosti od alkohola in mamil. Njegova tiskovna predstavnica Mara Buxbaum je povedala, da se je zadnja leta spopadal s hudo depresijo. Leta 2006 naj bi spet zapadel pod vpliv alkohola, potem ko se ga pred tem 20 let ni dotaknil. V 80. letih prejšnjega stoletja je užival tudi mamila, predvsem kokain, in kot vedno se je šalil tudi glede tega. Povedal je, da je kokain božje sporočilo človeku, da ima preveč denarja. To drogo namreč uživajo predvsem bogati in slavni.

Glede uživanja alkohola in zdravljenj pa se je pošalil z izjavo, da si je zdravljenje uredil v goricah, da bi si pustil odprti obe možnosti. Sosedje v Tiburonu, kjer je živel zadnjih osem let, so ga poznali kot odprtega človeka, vedno pripravljenega za klepet. Pred njegovo hišo so se začele grmaditi sveče, šopki in sporočila od sosedov in vseh, ki so ga imeli radi kot umetnika.