Kultura

Podelitev globusov v znamenju izpadov

M.J.
13. 1. 2014, 09.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V Združenih državah Amerike so podelili zlate globuse. Nagrado za najboljši film sta osvojila filma Ameriške prevare in 12 let suženj, veliko dogajanja pa je bili tudi okoli obnašanja nežnejšega spola.

Reuters

Nagrado za najboljši filmski scenarij je podelila Emma Thompson, ki je namreč na oder prišla s čevlji v eni roki, medtem ko je v drugi roki držala kozarec Martinija. Nagrado je prejela Jacqueline Bisset, ob samem prevzemu pa je bila tudi več kot očitno vinjena. Namreč govorila je težko, prav tako pa je tudi preklinjala. Preklinjala pa je tudiDiane Keaton, ki je prejela nagrado za izjemne prispevke svetu zabave. Najbolje oblečene si bile igralke Emma Watson, Cate Blanchett in Lupita Nyong'o, mimo pa je udarila Julia Roberts.

Reuters

Film 12 let suženj je tako postal najboljša drama, film Ameriške prevare pa se ponaša kot najboljši v kategoriji glasbenega filma ali komedije. Slednji filme je osvojil še da zlata globusa za glavno in stransko žensko vlogo v glasbenem filmu ali komediji. Oba filma sta pred podelitvijo prejela sedem nominacij.

Reuters